dissabte, 29 de juny del 2013

PROPOSTES PER L'ESTIU

UNS QUANTS DE VOSALTRES M'HEU DEMANAT PER COMPRAR LLIBRETS D'ESTIU DE REPÀS I REFORÇ.
HE ESTAT MIRANT I ELS QUE PERSONALMENT MÉS M'HAN AGRADAT SÓN ELS SEGÜENTS:
- "EL QUADERN DE DOUGIE". 3-4 ANYS
- "VACACIONES ALGAIDA"
- "APRENDE CON TEO"
- "ESTIC DE VACANCES". ED CASALS
- "MI PIZARRA DE 3-4 AÑOS", DE PEPPA PIG. ÉS UN JOC, AMB PISSARRES RENTABLES PER FER LLETRES, NÚMEROS....

DE TOTES MANERES, ÉS BO ANAR AMB ELS NINS I QUE PUGUIN TRIAR ELLS EL QUE MÉS ELS HI AGRADI, AIXÍ TENDRAN MÉS GANES DE FER-HO, I SEMPRE COM UN JOC, MAI OBLIGAR A FER FEINETES!!!

A part, aquí teniu tot un grapat d'activitats que no són més que recomanacions, idees i suggeriments sobre com podeu continuar a casa la feina feta durant aquest curs:

  • Explicar coses als vostres fills/es, xerrar molt amb ells de tot allò que feis, que veis, etc. (sobre l'entorn, de sortides o excursions que faceu, de llibres i contes...) perquè ells també tenguin la necessitat d'explicar-vos sempre allò que viuen.
  • Quan diuen una paraula malament, els podeu corregir. Mai dient que ho fan malament, sinó repetint vosaltres la paraula de forma correcta (per exemple: “dius que és un mussol?”)
  • No convé utilitzar infantilismes (com ara pupa, el guau, el miau..) quan parlau amb ells.
  • Responeu sempre a les seves preguntes de la forma més lògica i real possible (fugiu d'enganys o de respostes buides, perquè per a ells és molt important saber). I animau als nins a cercar respostes per ells mateixos, per exemple: “Miram aquest llibre o a l'ordinador a veure si ens soluciona el dubte?”
  • Fer molts de dibuixos i que sempre us expliquin allò que han dibuixat, repassar caminets, sanefes...i en acabar a darrera que escriguin el seu nom (a l'escola sempre ho fan)
  • Us podeu descarregar l'abecedari amb les lletres que hem treballat al llarg del curs i jugar a endevinar a quina lletra correspon cada imatge. (L'abecedari el teniu disponible a l'apartat de "recursos")
  • Sempre que jugui a casa insistiu amb que arraconin les juguetes o el material que han utlitzat i el deixin com estava. Ensenyar-li també a estimar i respectar el seu entorn (a cuidar els contes i llibres, a cuidar les seves joguines...)
  • Si encara no reciclau a casa ara és un bon moment! Al llarg del curs hem après a separar els envasos i el paper.
  • Aprofitau les sortides i contau objectes de l'entorn per practicar els números ( contar els arbres del carrer, les cadires de la cuina, les palmeres que hi ha a la platja...)
  • Escriure els números sobretot els que més hem treballat enguany (1,2 i 3). Poden ajudar-vos a fer la llista de la compra i escriure quants de productes de cada heu de comprar, per exemple.
  • Cercar els números i les lletres que surten a la vida quotidiana de l'infant (noms de carrers, matrícules de cotxes, portals i pisos, rètols de comerços...) reconèixer les lletres que veuen i relacionar si les tenen al seu nom o la té al nom algun company de la classe.
  • Fer ús del calendari, molt útil per orientar-se en el temps i familiaritzar-se amb els números.
  • Anomenar colors i formes (cercle, quadrat i triangle). Observar-los en coses del seu entorn (senyals de trànsit per les formes, la natura i els colors..)
  • Els nins i nines han de sebre jugar a vegades tots sols però és important que els pares dediquem una estoneta del nostre temps a jugar amb ells ja sigui a contar un conte, a jocs de taula, a fer puzzles, contruccions...


És molt important fomentar la seva autonomia i socialització, amb accions i rutines de la vida quotidiana com: Vestir-se i desvestir-se tots sols, menjar tots sols, arreglar la seva habitació: fer el llit el dematí, ordenar juguetes.. demanar les coses amb educació (per favor, donar les gràcies, saludar en arribar un lloc..)


I EL MÉS IMPORTANT:
JUGAR MOLT, ANAR AMB BICI, NEDAR... EN DEFINITIVA: GAUDIR DE L'ESTIU I PASSAR-S`HO MOLT BÉ tots junts, pares, mares i fills.

PER SETEMBRE, EN TORNAR A L'ESCOLA, PODEU DUR ALGUNS DIBUIXOS FETS AQUEST ESTIU I FOTOGRAFIES DEL QUE HEU FET.
A JO NOMÉS EM FALTA DESITJAR-VOS UN BON ESTIU I DONAR-VOS LES GRÀCIES PER TOT!

QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES!!!


CARMEN. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada